Ajankohtaista

Ei riistaruokintaa linnuille

Ei riistaruokintaa linnuille

Metsästäjäliitto antaa jäsenilleen vahvan suosituksen koko Suomeen, ettei kyyhkyjä ja vesilintuja ruokittaisi lintuinfluenssan levittäytyessä maassamme yhä laajemmalle. Ruokavirasto laajensi lintuinfluenssan tartuntavyöhykettä tiistaina 25.7.2023. Metsästäjiä pyydetään lisäksi seuraamaan viranomaisohjeistusta ja toimimaan ohjeiden mukaan, jos kuolleita lintuja löytyy.

Lue koko uutinen liiton sivuilta: https://metsastajaliitto.fi/uutiset/metsastajaliitto-paivittaa-suosituksensa-pidattaydy-riistalintujen-ruokinnalta-koko-maassa?fbclid=IwAR12GnnH8F9sMVg_xQz2RsbJ5zgQo82DRmxcfnN_GmY7wOVe2d2Ep2fqdRw

Kesäkokous 2023 ja ampumakilpailut

Kesäkokous 2023 ja ampumakilpailut

Seuran kesäkokous pidetään sunnuntaina 30.7.2023 klo 15 metsästysmajalla. Ennen kokousta ammutaan seuramestaruudesta Multasillan ampumaradalla klo 10 alkaen.

Lämpimästi tervetuloa!

____
Kesäkokouksen asialista:

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokoukselle
2.1. puheenjohtaja
2.2. sihteeri
2.3. kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
3. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Asialistan hyväksyminen
5. Riistakiintiöt
6. Hirvieläinjahti
7. Suurpetojahti
8. Rauhoituspäivät ja koetoiminta
9. Metsästyssääntö
10. Muut asiat
11. Kokouksen päättäminen

____
PS. Samalla muistutetaan, että vappuna erääntyneitä jäsenmaksuja kuluvalta vuodelta on vielä parikymmentä rästissä eli kipin kapin täyttämään jäsenvelvoite ennen uuden metsästyskauden alkua!

Ampumarata-talkoot

Ampumarata-talkoot ja ampumaharjoitusilta

Multasillan ampumaradan talkoot keskiviikkona 10.5.2023 klo 18 alkaen. Talkoisiin toivotaan vähintään kolmea osallistujaa per paikallinen metsästysseura. Ilmoittaudu mukaan seuran whatsapp-ryhmässä tai suoraan puheenjohtajalle.

Multasillan ensimmäinen ampumaharjoitteluilta pidetään torstaina 11.5.2023 ja talkoovuorossa on Muurolan Metsästäjät. Paikalle vaaditaan vähintään viisi talkoolaista, joista yhdellä on tuomarioikeudet. Muita tehtäviä ratojen avaus ja rahastus. Talkoolaisilla myös mahdollisuus ampua illan aikana itse. Maksut per kierros 5€/haulikko ja 2€/hirvi, myös talkoolaiset maksavat oman ampumisensa. Ampumisia ei merkitä vihkoon maksettavaksi.

HUOM! SML:n metsästysammunnan (luoti- ja haulilajit) tuomarikurssi järjestetään Multasillassa perjantaina 19.5.2023 klo 18. Ilmoittautumiset Jussi Suoknuutille sähköpostitse jussisuoknuuti@gmail.com, ilmoittautumiseen nimi, osoite, metsästäjäliiton jäsennumero (löytyy Jahti-lehden takakannesta osoitekentästä).

Ylimääräinen kokous ja majatalkoot

Ylimääräinen kokous ja majatalkoot 7.5.2023

Muurolan Metsästäjät ry:n johtokunta kutsuu koolle ylimääräisen seuran kokouksen sunnuntaina 7.5.2023 klo 10 metsästysmajalle, Muurolantie 955A.

Kokouksessa päätetään Kaakkois-Suomen Karhukoirayhdistyksen kanssa järjestettävän koiranäyttelyn talousasioiden hoidosta jatkossa.

Kokouksen jälkeen talkoillaan majalla mm. siivoilun ja puutalkoiden parissa. Lämpimästi tervetuloa!

Majatalkoot 2023

Majatalkoot 7.5.2023

Kevään perinteiset majatalkoot pidetään sunnuntaina 7.5.2023 klo 10 alkaen. Majatalkoisiin kuuluu perinteisiä majan siivoustoimia, pihan siistimistä talven jäljiltä, polttopuusavottaa pihassa ja laavuilla. Erilaisia
pieniä huoltotoimenpiteitä rakennuksissa. Kaikille löytyy varmasti sopivaa työtä ja sitä riittää ihan kaikille. Seura tarjoaa talkoolaisille makkarat ja vichyt. Lämpimästi tervetuloa!

Tarvittaessa talkoillaan vielä loppukesästä uudestaan, jos hommia riittää.
Ja jos talkoohommat ovat tekemättä vielä hirvijahdin aloituksessa, ne voidaan suorittaa loppuun ennen jahtiin lähtöä.

Vuosikokous 2023

Vuosikokous 15.4.2023

Vuosikokous pidetään 15.4.2023, klo 14 metsästysmajalla. Lämpimästi tervetuloa kokoukseen ja osallistumaan seuran toimintaan! Muistetaan, että seura on jäsentensä näköinen.

Vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

VUOSIKOKOUS 2023
Aika: Lauantaina 15.4.2023, klo 14
Paikka: Metsästysmaja, Muurolantie 955 A, Muurola

ASIALISTA

1. Valitaan kokouksen;

1.1. puheenjohtaja
1.2. sihteeri
1.3. kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat samalla tarvittaessa ääntenlaskijoina

2. Todetaan kokouksen laillisuus

3. Hyväksytään työjärjestys

4. Esitetään seuran toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto edelliseltä vuodelta ja päätetään tilien hyväksymisestä ja tilinpäätöksen vahvistamisesta

5. Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille tilivelvollisille

6. Toimitetaan johtokunnan puheenjohtajan vaali (Ollut vuonna 2022 Mikko Suoknuuti)

7. Toimitetaan johtokunnan jäsenten vaali erovuoroisten tilalle (Erovuorossa: Veli-Matti Heininen, Jenna Kallinen, Veli-Matti Pekkanen)

8. Toimitetaan kahden toiminnantarkastajan ja heidän henkilökohtaisten varamiestensä vaali alkaneelle toimintavuodelle (Ollut vuonna 2022 Sami Suoknuuti ja Markus Tylli, varalla Juha Joenpolvi ja Jarmo Ristola)

9. Vahvistetaan toiminta- ja riistanhoitosuunnitelma alkanutta toimintavuotta varten, sekä päätetään metsästysammunnan harjoittelusta

10. Päätetään seuran liittymis- ja jäsenmaksun suuruudesta sekä muista maksuista

11. Päätetään seuran johtokunnan jäsenten sekä toimihenkilöiden kulukorvauksista

12. Vahvistetaan alkaneen vuoden tulo- ja menoarvio

13. Käsitellään mahdolliset seuran jäsenten erottamistapaukset

14. Valitaan seuran edustajat ja heidän varamiehensä piirikokouksiin

15. Käsitellään muut johtokunnan tai seuran jäsenten johtokunnalle vähintään kolme viikkoa ennen kokousta esittämät ja kokouskutsussa mainitut asiat

15.1. Päätetään Kaakkois-Suomen Karhukoirayhdistyksen kanssa perustettavasta uudesta yhdistyksestä, jonka pääasiallisena tarkoituksena olisi hallinnoida joka toinen vuosi järjestettävän koiranäyttelyn varallisuutta

16. Keskustellaan muista mahdollisista esille tulevista asioista, joista ei kuitenkaan voida tehdä päätöstä

Hirvenhiihdot 2023

Hirvenhiihdot 19.3.2023

Seuran hirvenhiihdot hiihdetään poikkeuksellisesti omana tapahtumanaan vuosikokouksen venyessä huhtikuulle. Laita siis ylös sunnuntai 19. maaliskuuta ja aloitus klo 10 metsästysmajalta.

Lämpimästi tervetuloa, vaikka vaan ampumaan, jos ei hiihto onnistu syystä tai toisesta!

MMM:n vastuullisen vesilintumetsästyksen ja riistalintutarhauksen strategia

MMM:n vastuullisen vesilintumetsästyksen ja riistalintutarhauksen strategia

Maa- ja metsätalousministeriö asetti keväällä 2022 laajapohjaisen työryhmän valmistelemaan esitystä vastuullisen vesilintumetsästyksen ja riistalintutarhauksen strategiaksi. Nyt valmistunut esitys sisältää useita toimia, joilla vahvistetaan taantuvia vesilintukantoja sekä edistetään tarhattujen riistalintujen hyvinvointia.

Lue koko uutinen MMM:n sivuilta linkistä:
https://mmm.fi/-/esitys-vastuullisen-vesilintumetsastyksen-ja-riistalintutarhauksen-strategiaksi-on-valmistunut

Rhy:n ylimääräinen vuosikokous

Rhy:n ylimääräinen vuosikokous

Miehikkälän riistanhoitoyhdistyksen ylimääräinen vuosikokous keskiviikkona 28.12.2022 klo 18:00 Miehikkälän koulukeskuksella, Keskustie 9, 49700 Miehikkälä.

Kokouksessa hyväksytään toiminta- ja taloussuunnitelma sekä esitetään hyväksyttäväksi tili ja vastuuvapaus tilivelvollisille.